Trainingen importeren op Wahoo

Leer hoe je je gestructureerde trainingen kan importeren op je Wahoo Elemnt fietscomputer
Wahoo bike computer
Share This Post

Importeren op Wahoo Elemnt

Trainingen worden vlot opgemaakt in CyclingPlanner. Een groot voordeel van een (recente) fietscomputer is dat hij deze traininigen kan inlezen en de sporter vlot kan ondersteunen in de uitvoering van de verschillende stappen van zijn training.

Wahoo ondersteunt op vandaag gestructureerde trainingen op een Elemnt Bolt en Elemnt Roam fietscomputer. Synchronisatie verloopt momenteel nog niet automatisch op basis van cloud services. CyclingPlanner wacht de ontwikkeling hiervan af voor automatische synchronisatie.

Intussen kunnen we de trainingen nog steeds met behulp van een USB-kabeltje perfect importeren.

Kort samengevat zal je volgende stappen doorlopen:

  1. De training exporteren
  2. Wahoo fietscomputer aansluiten en de training(en) importeren
  3. Wahoo handmatig synchroniseren
  4. De training starten

1. De training exporteren

De eerste stap is de training uit CyclingPlanner exporteren naar jouw harde schijf. Je mag deze eender waar saven, dit zal enkel tijdelijk nodig zijn. Je kiest hierbij voor een FIT-bestandsformaat.

2. De training importeren

Als volgende stap sluit je jouw fietscomputer aan met een USB-kabel op je PC of Mac. Kijk vervolgens in een Windows Verkenner. Je ziet een nieuwe schijf toegevoegd. Daaronder vind je een folder genaamd “Plans“.

Je kopieert nu het bestand (of meerdere) naar deze “Plans” folder.

3. Wahoo handmatig synchroniseren

De volgende stap is je Wahoo fietscomputer vertellen dat er nieuwe bestanden opgeladen zijn. De menustructuur voorziet een optie van Workouts. Wanneer je daar naartoe gaat, zul je een knop “Sync” zien staan. Navigeer naar die knop (één item omhoog) en activeer de actie.

Als alles goed gegaan is zie je nu de training verschijnen in de lijst van beschikbare trainingen. Selecteer de juiste, en start de training wanneer je er klaar voor bent.

Wahoo Elemnt
Wahoo Elemnt with CyclingPlanner

4. De training starten

Jouw training staat opgeslagen onder jouw profiel. Je kan nu de training gewoon starten, of later op een ander moment rijden. Veel succes !

Andere berichten

Scroll naar boven