Training feedback

Hoe moet je CyclingPlanner gebruiken om eenvoudig jouw feedback op een training in te geven, en waarom zou je dit doen.
FeedbackSmileys
Share This Post

Training Feedback

CyclingPlanner is een trainingstool. Zijn eerste opdracht is om vlot inzichten te krijgen in de sportieve performance van een sporter en hoe deze kunnen verder ontwikkeld worden in functie van vooropgestelde doelen. Enerzijds heb je de wereld van cijfers, anderzijds heb je een gevoel. Een training ging gewoon vlot, of net niet. De dagen hebben verschil. CyclingPlanner weet op zeer eenvoudige manier hier een spoor van bij te houden door enkele punten van feedback te geven…

Spelenderwijs feedback geven

Feedback geven moet vlot gaan, maar het is een kleine moeite een korte input te geven, zowel voor jezelf, alsook voor coaches of mensen die jou omringen in jouw sport.

Als je naar de details van een activiteit gaat, kun je dit gemakkelijk aangeven.

Fun factor

Aan de hand van een fun factor kan de sporter doorgeven of hij genoten heeft van de training of niet. Vond je het een leuke training om doen, of was het even jouw dag niet. Een fun factor is een momentopname van jouw gevoel bij de training. Maar iedereen wilt toch ook weten of de sporter zich amuseert in zijn passie ?

CyclingPlanner houdt alles eenvoudig, en maakt een onderscheid tussen 3 mogelijkheden:

  • Slecht : Dit was het niet vandaag, met tegenzin de training gedaan. Morgen is er een nieuwe dag ?
  • Neutraal : Ca va, je hebt de training wel gedaan, maar loopt niet over van enthousiasme.
  • Top : Dit geeft een supergevoel, een training die energie geeft, die jou vertrouwen geeft een steentje bij te dragen bij de opbouw van jouw vermogen.

Fit factor

De fit factor geeft een weerspiegeling van jouw kracht tijdens de training. Ging het vlot om de vermogens te ontwikkeling zoals gepland was met de workout, of was het fysiek lastig om de intensiteiten te halen of vol te houden? Wederom, puur op gevoel.

CyclingPlanner houdt alles eenvoudig, en maakt een onderscheid tussen 3 mogelijkheden:

  • Slecht : Presteren ging ondermaats op deze training. Of je het nu leuk vond of niet, maar je hebt al sterker gepresteerd.
  • Neutraal : Ca va, je hebt de intensiteiten kunnen afwerken, maar zonder uitschieters. Een training zoals een andere.
  • Top : Je had vleugels vandaag, je voelde je sterker zelfs dan de voorziene intensiteiten. Kort gezegd : een topdag!

Borg score

Een borg score dateert van de oudere trainingsleer, maar geeft een goeie weerspiegeling van jouw eigen gevoelsmatige inschatting van intensiteit. CyclingPlanner voorziet een kleine legende om je te helpen inschatten.

Waarom zouden we

Redenen waarom we feedback bijhouden op onze sportactiviteiten liggen in de zoektocht naar bijsturing. Welke trainingen gaan goed, welke moeizaam ? Welke intensiteiten ervaart de sporter los van alle cijfers ? CyclingPlanner bundelt alles samen tot een handig overzicht.

List overview of feedback

Andere berichten

Scroll naar boven