Koppelen met Zwift

Leer hoe je je gestructureerde trainingen kan rijden in Zwift. De training klaarzetten, opstarten, en starten maar.
Workout with Zwift
Share This Post

Koppelen met Zwift

Trainingen worden vlot opgemaakt in CyclingPlanner. Er zijn echter diverse redenen om trainingen indoor af te werken. De weersomstandigheden zitten niet altijd mee., of bepaalde blokkentrainingen wil je liever gestructureerd op rollen afwerken.

Zwift is een geliefd indoor trainingsplatform voor de fietscommunity. Dit artikel toont hoe eenvoudig het is om trainingen die ingepland werden met CyclingPlanner, actief te krijgen in Zwift. Tot op heden vereist dit een PC of Mac. Ook wanneer met iOS wordt gereden, dien je eerst onderstaande stappen te volgen, en kun je vervolgens met iTunes de workout syncen naar jouw iOS. Deze specifieke toelichting hiervoor kan je hier terug vinden.

Kort samengevat zal je volgende stappen doorlopen:

  1. De training exporteren
  2. De training onderbrengen op de juiste locatie
  3. Zwift starten
  4. De training starten

1. Exporteer je training

De eerste stap is om de training te exporteren. Op de detail pagina van jouw workout kun je de training exporteren. Kies hierbij het download icoon. Je krijgt een popup te zien met een keuze voor het juiste bestandstype. Kies hierbij het Zwift bestandstype.

2. Kopieer je training op de juiste locatie

Bij het exporteren van jouw training is het belangrijk dat dit bestand op de juiste locatie wordt gekopieerd. Het bestand dient onder de “Workouts” folder van jouw Zwift profiel te staan. Dit is terug te vinden onder “Documents >Zwift > Workouts > jouw Zwift nummer.

Op een  Windows PC kun je deze snelkoppeling gebruiken in de adressenbalk van jouw Windows Verkenner : %userprofile%\Documents\Zwift\Workouts

3. Zwift starten

Wanneer Zwift start zal jouw nieuwe training automatisch ingelezen worden door Zwift. Ga nu naar jouw bibliotheek van de trainingen, en je zal een categorie terugvinden genaamd “CyclingPlanner”. Hieronder vind je jouw trainingen allemaal terug. 

CyclingPlanner in Zwift workout

4. De training starten

Selecteer de juiste training en klik op Workout. Veel succes met jouw CyclingPlanner training in Zwift !

Wist je trouwens dat opmerkingen van de blokken in CyclingPlanner worden overgenomen in Zwift ? Test het eens uit.

Andere berichten

Scroll naar boven